Cumhuriyet Parkı'nın Yeni Yüzü Çok Sevildi

Geçtiğimiz aylarda Mamak Belediyesi tarafından revizyon çalışmasına başlanan Cumhuriyet Parkı'nın yeni yüzü vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Belediye Haberleri 1.10.2013 14:02:38 0
Cumhuriyet Parkı

Geçtiğimiz aylarda Mamak Belediyesi tarafından revizyon çalışmasına başlanan Cumhuriyet Parkı’nın yeni yüzü vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Bölgede yapılan yatırım ve çalışmalarını bizzat denetleyen  Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Cumhuriyet Parkı’nda sona gelinen çalışmaları yerinde inceledi. Park içerisinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Akgül; “Mamak İçerisinde son bir yıl içerisinde 18 parkı revize ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Türközü Mahallesi içerisinde bulunan ve 13 dönümlük bir alana sahip olan Cumhuriyet Parkını’da yeniden düzenleyerek çok daha estetik bir yaşam alanını ortaya çıkardık. Revize edilen ve sıfırdan yapılan parklarımızı Mamak’a yakışır şekilde dizayn ediyoruz. Mahalle sakinlerinden aldığımız tepkiler hep olumlu yönde. Yeni yapılan parklarla birlikte Mamak’ta kişi başına düşen yeşil alan miktarı her geçen gün biraz daha artıyor” dedi.

 Akgül Spor Aletlerini Yakından İnceledi

 Cumhuriyet parkının içerisinde çocuk oyun alanları, dinlenme alanı şelaleli havuz sistemi, eğimli alanlarda teraslı oturma alanları, yürüyüş yolları, koşu yolları, fitness alanları mahalle halkının kullanımına hazırlandı. Kauçuk zeminler ve çimler tamamen yenilenen parkın, kent mobilyaları ve spor aletleri de yerleştirildi. 2 bin adet ağaç dikilen parkta çiçeklendirme çalışmaları da yapıldı. 7’den 70’e her kesime hitap eden park içerisinde Akgül spor aletlerini de yakından inceledi. Mamak’ta toplam park sayısının 287’ye ulaştığını belirten Akgül, bu yıl içinde 32 yeni park yapıldığını söyledi. Vatandaşı yapılan parklara sahip çıkmasının çok önemli olduğunu dile getiren Akgül; “Cumhuriyet Parkı içerisinde bir yanda yaşlılarımız huzurlu bir şekilde zaman geçirirken bir yandan da çocuklarımız eğlenceli bir şekilde oyunlar oynuyor” dedi.

 

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA/MAMAK


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04